OPGAVE 2: SÆT DIN ULTRA:BIT I BEVÆGELSE

Ultra:bitten indeholder et såkaldt accelerometer, der kan “mærke”, hvordan ultra:bitten vippes og drejes.

Vip til højre eller venstre Når ultra:bitten vippes mod venstre, vises en venstrepil, og når den vippes mod højre, vises en højrepil.

Afprøvning Det er vigtigt, at du vipper ultra:bitten meget enten til højre eller til venstre for at få pilene frem. Prøv at vælge nogle andre ikoner end pile, når der vippes. Prøv også at lave en pause på f.eks. ét sekund, når en pil er vist. Derefter ryddes skærmen.

Altid opad Du kan også få ultra:bitten til at vise en pil, som altid peger opad, uanset hvilken vej, ultra:bitten vendes. Det kan du lære her.

“Logo” er dette logo foroven på ultra:bitten:

Afprøvning Husk under afprøvning at vende og dreje ultra:bitten stille og roligt, så den har tid til at reagere. Afprøv også disse blokke for at se, hvordan de virker.

Udfordring – Sig hej til din madkasse Som du kan se, kan ultra:bitten “mærke”, hvordan den vendes og drejes. Prøv at montere en ultra:bit på undersiden af låget til en papkasse. Ultra:bitten skal reagere, når du åbner og lukker låget. Du skal selv afgøre, hvordan reaktionen skal være, når låget åbnes – tekst, ikon eller animation. Men husk at slukke for skærmen, når låget lukkes, så du sparer på strømmen. På billederne er ultra:bitten fastgjort med strips, mens batteripakken er fastgjort med dobbeltklæbende tape.